onsdag 10. august 2011

Lammegryte med garam masala

Vi er veldig glad i indisk mat og ettersom det ikke finnes noen indisk restaurant i nærheten så må vi jo prøve og lage noe som ligner selv.
Starter med å brune ca 500g lammekjøtt (fra et lammelår), drysser over litt mel da kjøttet er brunet (sørger for at sausen blir tykk).

Renskåret lammekjøtt i passe store biter.


Ferdig brunet lammekjøtt med 3-4 spiseskjeer mel. 


Surrer så rødløk, hvitløk og chili i olje til dette er mykt. Tilsetter 3 ts garam masala, 2 ts spisskummen, 1/2 ts kajennepepper, 2 ts malt koriander og en dæsj tørket koriander.

Deretter blander en i 2 bokser hermetiske tomater og 1 boks kokosmelk. Lar dette koke opp og smaker det til med salt, pepper og evt  ekstra krydder hvis det er ønskelig (vi bruker også litt sukker for å runde av smaken på de hermetiske tomatene).
















Tilsetter så kjøttet og setter så gryten inn i stekovnen med lokk på i en 2 timers tid på 125 grader, eller til kjøttet begynner å falle fra hverandre.
















Rett før servering tilsetter vi frisk koriander. Serveres med nanbrød og ris tilsatt gurkemeie og frisk koriander for utseende og smakens skyld.

1 kommentar:

  1. Dette blir middag i morgen. Takk for oppskrift! :-)

    SvarSlett