Vi er veldig glad i indisk mat og ettersom det ikke finnes noen indisk restaurant i nærheten så må vi jo prøve og lage noe som ligner selv.
Starter med å brune ca 500g lammekjøtt (fra et lammelår), drysser over litt mel da kjøttet er brunet (sørger for at sausen blir tykk).
Renskåret lammekjøtt i passe store biter.
Ferdig brunet lammekjøtt med 3-4 spiseskjeer mel.
Surrer så rødløk, hvitløk og chili i olje til dette er mykt. Tilsetter 3 ts garam masala, 2 ts spisskummen, 1/2 ts kajennepepper, 2 ts malt koriander og en dæsj tørket koriander.
Deretter blander en i 2 bokser hermetiske tomater og 1 boks kokosmelk. Lar dette koke opp og smaker det til med salt, pepper og evt ekstra krydder hvis det er ønskelig (vi bruker også litt sukker for å runde av smaken på de hermetiske tomatene).
Tilsetter så kjøttet og setter så gryten inn i stekovnen med lokk på i en 2 timers tid på 125 grader, eller til kjøttet begynner å falle fra hverandre.
Rett før servering tilsetter vi frisk koriander. Serveres med nanbrød og ris tilsatt gurkemeie og frisk koriander for utseende og smakens skyld.
Dette blir middag i morgen. Takk for oppskrift! :-)
SvarSlett