mandag 15. august 2011

God burger'n

En god burger lages alltid fra bunn av:

100 g grovhakket bacon
400 g karbonadedeig
1 egg
2 gode ts tabasco chipotle
2 gode ts worcestershiresaus
Et finhakket hvitløksfedd eller litt hvitløkspulver
Salt og pepper
















Massen blandes godt sammen med hendene.


Massen formes så til fine burgere, vi bruker ei burgerpresse da det er lett å få jevnstore burger på denne måten. Pensler på litt nøytral olje.


Da er det bare å legge burgerne på grillen med den oljede siden ned. 
Her ligger de på indirekte varme, stekes med lokk.
















Burgerne får 2-3 minutter på hver side før de tar en liten tur over på direkte varme for å få litt farge og "grillspor" på seg.
Så er det bare å flytte de tilbake til den indirekte sonen og legge på noen gode osteskiver.
Legger på hjemmelagde burgerbrøden mot slutten av ostesmeltingen.

Da er det bare å dandere opp med det man måtte ønske med salat, dressing, tomat, løk, ketchup, osv, sov...
















Server gjerne med potetsalat og foliebakt mais med smør, salt og pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar