Det er tid for elg og en halv elgkalv har kommet innenfor husets fire vegger. En av favorittrettene av kjøttdeigen er elghakk.
- 400 g elgkjøttdeig
- to gulrøtter
- fire poteter
- purreløk, brukte ca. 1/2 av den på bilde
- en boks kremfløte
- en terning med grønnsaksbuljong
- paprika, salt og pepper
 |
Ingrediensene | | |
Gulrøttene, potetene og purreløken hakkes opp i passende biter. Kutter poteten i litt større biter, slik at potetene og gulrøttene skal bli møre på samme tidspunkt.
 |
Klare for panna |
Elgkjøttdeigen brunes i en panne med høye kanter (evt jerngryte). Bruk gjerne litt godt med smør fordi kjøttet er magert (samtidig skal det jo en boks fløte oppi også så man må ikke ta helt av).
 |
Ferdig brunet kjøtt |
Så kan grønnsakene, fløten og buljongterningen tilsettes. Vend det sammen og la det småkoke under lokk til grønnsakene er møre, ca 25min. Rør i gryten av og til. Tilsett litt paprikakrydder (1/2 ts) mot slutten og smak til med salt og pepper.
 |
Elghakk... |
Serveres med flatbrød, kjempegodt...
 |
Mmm... |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar