lørdag 30. juli 2011

Pizza på grill

Her lager vi porsjonspizza på grill med pizzastein.
Til topping bruker vi hjemmelaget pizzasaus, kjøttdeig og ost.

Viktig å legge litt durum hvetemel på pizzaspaden før man legger på ferdig kjevlet deig. Durummelet fungerer som et kulelager mellom pizza og pizzaspade slik at pizzaen glir lett av pizzaspaden.

Bunnen er ca 2-3mm tykk.
















Oppskrift på pizzasaus ligger under "Sauser og dressinger".

Vi har denne gangen valgt kjøttdeig som pizzatopping med revet mozzarella og cheddar (engelsk).


Kryddringen av kjøttdeigen finner du under "Pizza topping".

Temperaturen i grillen kunne hvert nærmere 300*C.
















Pizzasteinen legges på indirekte varme 20 min før pizzaen legges på.
Vi bruker ikke bakepapir eller lignende under pizzaen, den legges direkte på stein.
















Etter 5-10 min er pizzaen ferdig, roterte pizzaen 180 grader en gang for å få en jevnere steking.

















Her med et bilde av undersiden.
















Vi topper det hele med ruccola og rømmedressing på toppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar